Partner: De Regenboog Groep

  

De Regenboog Groep en John altman hebben in het verleden vaker succesvol samengewerkt. Ook binnen het thema 'eenzaamheid' zullen we samen optrekken om de problematiek van eenzaamheid in Amsterdam meer bekendheid te geven. De missie van John Altman is om de wereld een beetje leuker achter te laten, en daarvoor willen we de liefde verspreiden, het liefst zo dichtbij mogelijk...

Het gezamenlijke doel van de Regenboog Groep & John Altman is om meer bekendheid te genereren omtrent de problematiek van Eenzaamheid in Amsterdam...
Volg ons op Facebook om de acties te volgen!

 

Eenzaamheid in Amsterdam

Van de 800.000 Amsterdammers zijn circa 80.000 mensen ernstig eenzaam. Het gaat om één op de tien volwassenen. Nog eens 220.000 Amsterdammers voelen zich matig eenzaam. Eenzaamheid is een groeiend probleem in de stad. In 2008 voelden 9% van de volwassenen zich ernstig eenzaam, nu is dat 13%. Dit percentage ligt ook hoger dan het landelijk gemiddelde van 10%. Eenzaamheid zorgt voor een lagere kwaliteit van leven en vergroot het risico op gezondheidsproblemen.

 

De Regenboog Groep

Je kansen om maatschappelijk te slagen, zijn groter als je kunt profiteren van een sociaal netwerk. Gaat er iets mis in je leven (je verliest je baan, je gaat scheiden en moet je huis uit), dan kun je terugvallen op je familie en vrienden. Het netwerk fungeert als vangnet in problematische tijden. Mensen zonder zo’n vangnet zijn op zichzelf aangewezen. Het risico neemt dan toe dat ze afglijden naar armoede, eenzaamheid en zelfs psychiatrische klachten of verslavingsproblematiek. Deze mensen hebben ook recht op hulp. Wij willen er zijn voor die mensen. Voor mensen in (sociale) armoede. 

 

Opbrengsten

 De volledige opbrengst gaat naar De Regenboog Groep die zich met diverse projecten inzet om eenzaamheid in de stad te verminderen. Dit doen zij door eenzame stadsgenoten te koppelen aan vrijwillige coaches en door het organiseren van laagdrempelige activiteiten in alle buurten van Amsterdam op het gebied van werk, activering en ontspanning. 

 

Wil je meer weten over De Regenboog Groep, lees hier hun jaarverslag of kijk op hun webiste!